Tine pasul cu noile tendinte si afla primul de reducerile eSun.ro!x

Acasa | Despre eSun | Articole | Contacteaza-ne! Acum suntem cu tine si pe Facebook!

Nu aveti produse in lista de comparatie.

Cosmetice

Versace (Brand)

Parfumuri | 2013-08-06

Versace (Brand)

Gianni Versace (2 Decembrie 1946 – 15 Iulie 1997) a fondat casa de moda Versace.in anul 1978. El a jucat pentru publicului său cu gesturi grandioase și un geniu de marketing. Gianni Versace a fost primul care si-a dat seama de valoarea celebritatilor și valoarea supermodelelor in campaniile de publicitate. Anna Wintour, editorul Vogue, a spus în 1997. "El a profitat din plin atenția mass-media, și toată lumea a urmat calea lui ...
Gianni Versace s-a nascut in Calabria, in sudul Italiei, intr-o familie ce detinea o croitorie in Reggio Calabria. Primul succes a venit in anul 1972, la varsta de 25 de ani, se transferă la Milano pentru a munci ca designer, creând primele colecții pentru Genny și Callaghan. In 1975, numele sau a fost vazut pe creatiile sale pentru prima oara, atunci cand a semnat un contract cu Complices Trademark. In 1978 designerul avea sa deschida primul sau magazin.

Versace avea sa devina un nume important in moda ca Ralph Lauren, Oscar De La Renta, Carlota Alfaro and Giorgio Armani. El a fost designerul ales de celebritati ca Jon Bon Jovi, Courtney Love, Elton John si alti. Versace era cunoscut pentru hainele din piele deosebite.

Pe 28 martie 1978 la Palazzo della Permanente, în Milano, Gianni Versace prezintă prima sa colecţie de damă, sub propriul brand, şi anume Versace. A urmat prima sa colecţie pentru bărbaţi în septembrie a aceluiaşi an. După această prezentare, s-a alăturat lui Jorge Saud, cel ce va deveni mai târziu partenerul lui Giorgio Armani. Primul magazin de prezentare a fost deschis în Milano: Via della Spiga în 1978. Versace a fost influenţat in creaţiile lui de Andy Warhol, iar din antichitate de arta greacă şi cea romană, precum şi de arta abstractă modernă.

În 1979, Gianni Versace, care a apreciat mereu imaginea sa, începe o norocoasă colaborare cu fotograful american Richard Avedon, care avea să fie primul dintr-o lungă serie de succese.

În acelaşi timp începe o serie de colaborări cu teatrul; colaborează cu Scala din Milano, producând costumele pentru Joseph Legende de Johann Strauss (scenografia îi aparţine lui Luigi Veronesi). În 1980 creează costume pentru Don Pasquale de Gaetano Donizetti şi pentru Dyonisos de Maurice Béjart, la Teatrul din Milano. Cu această ocazie are loc şi o ceremonie în onoarea lansării parfumului Versace L`homme. La Paris, cu ocazia prezentării europene a parfumului, se expun realizări ale artiştilor din întreaga lume legate de brand-ul Versace, şi de stilul modei sale. Tinerii au fost mereu unul dintre lucrurile importante din care Gianni Versace s-a inspirat.

În 1982 câştigă Ochiul de Aur, ca cel mai bun stilist pentru colecţia toamnă-iarnă pentru damă. În această perioadă Versace introduce acele elemente metalice, care devin mai apoi elementul specific al propriului brand. În 1983 creează costumele pentru Lieb und Leid de Gustav Mahler. Expune o sinteză a analizelor sale tehnologice în domeniul modei, la Pavilionul de Artă Contemporană.În 1983 stilistul e invitat la Victoria&Albert Museum în Londra, pentru a interveni într-o conferinţă de presă pe baza stilului său, de a vorbi despre un vast grup de studenţi şi să-şi prezinte creaţiile.

In 1992 Gianni Versace se muta in Miami Beach, Florida si achizitioneaza casa care avea sa se numeasca ulterior Amsterdam Palace.

Versace primeste American Fashion Oscar, la 1 Februarie, 1993. În 1995, Versus, linia pentru tineri a casei Versace, debutează la New York într-o fastuoasă prezentare la Muzeul Metropolitan de Arta şi este dedicată carierei lui Avedon. Gianni colaborează şi cu Elton John pentru a ajuta fundaţia englezului, care caută remediul pentru boala încă incurabilă SIDA.

Pentru campaniile sale publicitare şi pentru prezentările sale, Gianni Versace s-a folosit mereu de unul dintre cei mai celebri fotografi, cum ar fi Richard Avedon, Bruce Webber şi Steven Meisel. A avut parte şi de fotomodele aflate în vogă chiar şi azi, cum ar fi Linda Evangelista, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Yasmeen Ghauri, Christy Turlington, Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Helenea Christensen şi Kate Moss.

Versace a fost ucis pe 15 Iulie1997, langa casa sa din Miami Beach, Florida. Dupa moartea sa, sora sa, Donatella Versace, preia conducerea casei de moda si continua sa foloseasca trademarkul casei ce consta in culori si design puternice.

Versace e una dintre cele mai de succes case de moda internationale, si are nu numai haine de lux ci si accesorii, parfumuri, produse cosmetice si mobila. Versace Group, Gianni Versace S.p.A., are mai multe sub branduri ce includ: Gianni Versace, Versus Versace, Versace Jeans Couture, Versace Ceramic Designs, Versace Classic, Versace Classic V2, Versace Sport, Versace Intensive, Versace Precious Items, Versace Young si Palazzo Versace.

Departamentul de creatie al casei de moda Versace are o echipa mare de designeri si stilisti care lucreaza pe echipe, pentru toate sub brandurile casei. Toate echipele sunt sub bagheta Directorului Creativ, Donatella Versace. Pentru a asigura calitatea cea mai inalta, toate produsele Versace sunt facute dupa anumite standarde si selectate apoi atent de catre manufacturieri.

Colectiile Versace sunt distribuite in 240 de magazine exclusiviste, peste 150 de spatii dedicate marelui brabd si in magazine multi-brand din peste 60 de tari.

1986 Versace L'Homme

1994 Versace Blue Jeans

1994 Versace Red Jeans

1996 Versace The Dreamer

2000 Versace Woman

2001 Versace Metal Jeans Women

2003 Versace Man

2004 Versace Crystal Noir

2006 Versace Bright Crystal

2006 Versace Eau Fraiche

2007 Versace Meduza  Woman

2008 Versace Meduza Men

2009 Versense

2010 Versus

2011 Versace Vanitas

2011 Yellow Diamond

2012 Versace Eros

2013 Versace Pour Homme Oud Noir

 

Surse : Wikipedia, Versace

Tag-uri: Versace.


Contact

Adresa Str. Poieni nr.14
Sector 4, Bucuresti

Tel 0729.347.564

Informatii
Comanda si livrare
Servicii si suport
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor