Tine pasul cu noile tendinte si afla primul de reducerile eSun.ro!x

Acasa | Despre eSun | Articole | Contacteaza-ne! Acum suntem cu tine si pe Facebook!

Nu aveti produse in lista de comparatie.

Cosmetice

Parfumuri fructate

Parfumuri | 2013-09-01

Parfumuri fructate

    Motivele de citrice scaldate in soare, de struguri, de smochine coapte, de stafide si de coacaze negre mediteraneene; livezile si gradinile inbelsugate ale Frantei, pline de mere, prune, piersici, pere si zmeura; universul tropical al fructelor de mango si de papaia, de ananas, guave si lychee - iata o abundenta careia nu-i poate rezista nici un creator de parfumuri. Uleiurile, coaja, pulpa, frunzele si chiar semintele fructelor degaja o revarsare de miresme ce pot fi utilizate ca note inalte proaspete ale unui parfum sau pot fi incluse in inima sa pulsatila fierbinte. Efectul lor este ori savuros si proaspat, ori senzual si cald, ori de ambele tipuri.

    Nu exista nici un parfum obtinut numai si numai din esente de fructe, dar unelese aproprie mult de acest ideal. Incredibilul O de Lancome cu iz de lamaie e unul dintre ele, iar Baby Doll, produs de Yves Saint Laurent, e incarcat cu miresme savuroase de coacaze rosii, piersica si grapefruit roz. Totusi, de obicei fructele apar infuzate in uleiuri si esente de flori, pentru a li se indulci aroma si amortiza impactul sia se obtine un efect mai consistent de evocare a parfumului. Creatia clasica este fara indoiala Femme de la Rochas, cu etalarea lui opulenta de piersici, prune, caise, portocale si lamai, perfect imbinate cu iasomie, trandafir, ylang-ylang, ambra si muschi de padure-fructat, nu incape indoiala, dar in egala masura obsedant de flori. Dimpotriva, adaugand unui parfum cu tema fructata mirodenii si flori, el va deveni si mai incantator de picant, cum e cazul lui Yvresse de la Yves Saint Laurent, care propune un extravagant amestec de trandafiri, nectarine, lychee, menta si anason. Sau daugati-i un iz slab slab de coaja verde de citrice si veti obtine curajoasancoliziune de cirese, violete, anason, iedera verde si vetiver intalnita la Lolita Lempicka.

    Aceste minunatii fructate par sa se afle la distante astronomice una fata de alta, dar au in comun o nota de fructe proaspete, fie calada si savuroasa, fie proaspata si si suculenta. S-ar spune ca ne dam cu un parfum care te ia de nas si te face sa te lingi pe buze ca o imbietoare salata de fructe ori, cum ar spune italienii, Molto tutti frutti! Molto delizioso!

    Totul despre parfum, John Oakes, Editura Humanitas

Tag-uri: Parfumuri fructate, Despre parfumuri, Ghidul parfumurilor.


Contact

Adresa Str. Poieni nr.14
Sector 4, Bucuresti

Tel 0729.347.564

Informatii
Comanda si livrare
Servicii si suport
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor