Tine pasul cu noile tendinte si afla primul de reducerile eSun.ro!x

Acasa | Despre eSun | Articole | Contacteaza-ne! Acum suntem cu tine si pe Facebook!

Nu aveti produse in lista de comparatie.

Cosmetice

Parfumuri florale

Parfumuri | 2013-09-01

Parfumuri florale

    Simtul dumneavoastra olfactiv va va informa imediat ce e cu aceste creaturi superbe. Ajunge sa inspirati si veti fi transportata pe data intr-o minunata gradina plina de flori, care de care mai inmiresmata, iar pe unele s-ar putea chiar sa le recunoasteti. Pentru creatorii de parfumuri, florile sunt raiul pe pamant. Pot alege dintre sutele de flori mirositoare si le pot combina in asa fel incat sa creeze o mireasma pe care n-o are nici o floare anume. Pot chiar sa-si imagineze mirosul unei flori nemirositoare. In aceasta consta vraja acestei categorii prctic infinit de mari: parfumul se concentreaza pe o singura splendida floare ( cum se intampla cu Gardenia alu Elizabeth Taylor)' pe un duet floral (iasomie si trandafir in cazul parfumului Joy creat de Jean Platou) ori aduna lalolalta un fascnant buchet de flori diferite, cum fac Jardins de Bagatelle de la Guerlain sau Pleasures de la Estee Lauder.

    Trandafirul si iasomie predomina lumea parfumurilor florale, nu numai pentru ca fiecare dintre ele miroase minunat, ci si pentru ca impreuna au un efect senzational. Dar nu numai aceste miresme au un cuvant de spus. Gardenia, narcisa, lacramioara, mangolia, frezia, zambia, violeta, garoafa, floarea de portocal, orhideea, irisul, helitropul, tuberoza, ylang-ylang, pana si flori la care nici nu te-ai fi gnadit, cum sunt galbenelele, miscanda salbatica (mimoza) si muscata, isi pun toate la dipozitia maestrului parfumier miresmele, fiecare irzistibila in felul ei, separat sau in diverse combinatii. Iar cand miresmele sunt reunite, izbucnesc variabile focuri de articicii florale!

    Parfumurile florale nu sunt obtinute doar din esente de flori. Ca si celelalte categorii de parfumuri, ele contin multe ingrediente ce nu apartin aceleasi familii. Daca nu ar fi asa, ar mirosi mult prea dulceag si prea puternic. Unora li s-au adugat mirodenii pentru a le da o nota mai exotica, izuri de verdeata pentru a le face mai racoroase si mai zglobii sau ambra si mosc pentru a obtine o senzatie de caldura molcoma. Mai contin, ca toate parfumurile corect fabricate, balsamuri vitale, rasini si seve de copac - fixative care strang si tin laolalta ingredientele, astfel incat parfumul sa persiste odata ce a fost aplicat pe piele.

    Se intelege aproape de la sine ca parfumurile florale sunt cele mai populare si cele mai usor de purtat. Sunt si cele mai romantice dintre toate. Asadar, daca stati la indoiala sau sunteti intr-o dispozitie roamntica, amintiti-va ca exista combinatii miraculoase, chiar magice intre trandafir si iasomie, gardenie si narcisa, violeta si garoafa, helitrop si iris, combinatii care nu dau gres niciodata.

Totul despre parfum, John Oakes

HUMANITAS

Tag-uri: Parfumuri florale, Despre parfumuri, Ghidul parfumurilor.


Contact

Adresa Str. Poieni nr.14
Sector 4, Bucuresti

Tel 0729.347.564

Informatii
Comanda si livrare
Servicii si suport
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor