Tine pasul cu noile tendinte si afla primul de reducerile eSun.ro!x

Acasa | Despre eSun | Articole | Contacteaza-ne! Acum suntem cu tine si pe Facebook!

Nu aveti produse in lista de comparatie.

Cosmetice

Parfumuri chypre

Parfumuri | 2013-09-01

Parfumuri chypre

    Cuvantul cheie e ste prospetimea- vai racoroase si izvoare susurand printre frunze, salcii si trestii clatinate de adieri racoroase, ierburi si flori de camp smaltuind pajisti acoperite de roua, frunze pline de seva si muguri verzi de copac, mireasma invioratoare de fan proaspat cosit. E insusi cantecul naturii, o revarsare de nostalgie, un imn inaltat puritatii regasite, o trezire la viata a simturilor- toate acestea inchise si pastrate in flacoane de parfum.

    Familia parfumurilor verzi si sprintare descind din categoria Chypre, inventata de intreprinzatorul parfumier Francois Coty in indepartatul an 1917, odata cu uimitor de inovatoarea sa creatie Chypre. Cu vivacitatea apriga si maladioasa a notelor de citice (bergamota), cu efluviile sale de verdeata (muschi de padure si citrus) si de pamant (paciuli), acest parfum le ofera femeilor o senzatie de buna dispozitie si de seninatate intr-o lume sumbra, sfasiata de razboi. Ar trebui sa existe si in ziua de astazi, dar a disparut la scurt timp dupa al Doilea Razboi Mondial. In ciuda acestui fapt, imensa lui influenta se mai simte si in prezent, in toate formulele moderne ce si-au facut aparitia dupa misterioasa si trista sa abdicare.

    Dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, in anul 1945, s-a produs o veritabila explozie de noi ingrediente cu care creatorii de parfumuri puteau experimenta dupa plac-aldehide si tot felul de substante sintentice, precum si de noi metode de extragere a esentelor din plante; n-a mai durat mult si parfumurile din familia Chypre au fost reluate, devenind noile si indraznetele parfumuri verzi ultramoderne. A fost o revolutie in fruntea careia s-a aflat incomparabilul Vent Vert, un parfum absolut neconventional, ca nici un altul din vremea aceea. Creat in anul 1947 de Germaine Cellier, una dintre putinele femei parfumier de la Casa de Moda Pierre Balmain, Vent Vert a stabilit standardele veritabilului potop de parfumuri verzi care aveau sa urmeze: plide splendori de smarald, ca visatorul Parfum d'Ete al lui Kenzo, intunecatul smarald pe care Paloma Picasso l-a botezat Mon Parfum, minunea verde adancul padurii NO.19 de la Chanel si stralucitoarea parura le giuvaieruri verzi de la Estee Lauder, denumita Private Collection. Din anumite motive, aceasta familie a lasat loc mai tarziu unor mixturi si mai usoare, cu viata efemera- verde-pal si acvamarin.

    Totul despre parfum, John Oakes, Editura Humanitas

Tag-uri: Parfumuri verzi, Despre parfumuri, Ghidul parfumurilor.


Contact

Adresa Str. Poieni nr.14
Sector 4, Bucuresti

Tel 0729.347.564

Informatii
Comanda si livrare
Servicii si suport
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor