Tine pasul cu noile tendinte si afla primul de reducerile eSun.ro!x

Acasa | Despre eSun | Articole | Contacteaza-ne! Acum suntem cu tine si pe Facebook!

Nu aveti produse in lista de comparatie.

Cosmetice

Istoria Wella

Parfumuri | 2013-10-14

Istoria Wella

 

 

    In anul 1880 era moda perucilor dar aveau o mare problema, atunci cand era vremea nefavorabila  acestea se deteriorau. Pana cand stilistul Franz Ströher de 25 de ani, a lansat Tullemoid Waterproof- un produs revolutionar, care facea perucile  sigure, rezistente la apa. Produsul a fost un best-seller.În anul 1904, Stöher deschide o fabrică în RothenKirchen, Germania de Est și construiește o afacere fondată pe două valori-cheie: viziune și inovație.

    In anul 1920 razboiul se termina si tot o data cu acesta sfarseste si moda perucilor. Fii lui Stöher, Karl și Georg, incep sa creeze produse noi si dau numele companiei Wella (derivat din limba germana - val).

     Saloanele sar pe primul aparat Wella de facut permanent, oferind clientilor lor un par ondulat perfect. O nouă eră în coafură este lansat.

 

    In anu 1930 compania inventează Wella Junior - primul  aparat din lume de facut permanent portabil -  vânzările  avânta. Wella se concentrează pe construirea de parteneriate cu saloane de coafură. Wella lanseaza logo-ul său , iar  afacerile se extind în Europa și America. Un an mai târziu, Wella Corporation este fondat în Statele Unite ale Americii. Apoi, în anul 1939,  izbucnește al 2-lea razboi și producție este întreruptă.

 

    In anul 1940 fabrica  Wella si toate brevetele sale sunt confiscate de stat. Refuzând să renunțe, familia Ströher și 12 de angajați loiali  o iau de la capăt în Hünfeld, Hesse. Producția începe în anul 1945, iar compania prosperă. Wella Junior devine un produs erou din nou.

     Până la sfârșitul deceniului, Wella are 50 de angajați și coafura este din nou pe drumul cel bun.

    In anul 1950 Wella inventeaza Koleston Perfect - primul colorant crema care, de asemenea, are grijă de păr. Comerțul începe sa prospere în Africa de Sud, Australia, Brazilia și mai departe în Europa.

     In anul 1960 este un timp de auto-exprimare și de experimentare, toate femeile sunt mai sigure  si incep sa schimbe coafurile si culoarea parului fara precedent. Se lanseaza  Wella Privat, o linie profesionala disponibila numai în saloane.

    In anul 1970 Wella lanseaza Perform, un nou produs pentru  permanent, ce permite saloanelor de coafura de a crea fabulosul afro. Sistemul profesional si Wella Balsam deveni must-have al saloanelor.  

     În anul 1972  Wella produce primul sampon special conceput pentru achiziționare de retail (magazine, supermarket-uri, farmacii si parfumerii).

 

      In anul 1980 Wella sărbătorește ziua de naștere a 100 de ani. Comerțul se extinde prin Chile și America și producția începe în fosta URSS. Compania este listată la Bursa de Valori Germana pentru prima dată.

     In anul 1990 Wella descoperă mai multe ingrediente noi, inclusiv ceară de fructe, și câștigă un premiu important pentru inovație tehnică. Compania dezvoltă utilizarea de keratina pentru a repara parul deteriorat și continuă să se concentreze pe produse care hrănesc și protejează. Wella cumpără înapoi Londa, operarea inițială, din fosta RDG.

     In anul 2000 compania se extinde în întreaga Asia / Pacific, aducând inovație in cele patru colțuri ale globului. În anul  2003, Wella este achiziționată de către Procter & Gamble și afaceri sunt combinate. Wella este acum parte din cea mai mare companie de bunuri de consum din lume.

     In anul 2010 odată cu lansarea de Wella Professionals Îngrijire și Styling, Wella Professionals ajunge la ultimul pas în renașterea totală a brandului. Cele două game de produse de înaltă performanță, aduce o nouă dimensiune experienței de salon: de ingrijire a parului pe care le puteți experimenta cu toate simturile si produse iconic de styling care ajuta pentru a stimula carisma personală a fiecărui client.

Tag-uri: Istoria Wella, cosmetice.


Contact

Adresa Str. Poieni nr.14
Sector 4, Bucuresti

Tel 0729.347.564

Informatii
Comanda si livrare
Servicii si suport
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor