Tine pasul cu noile tendinte si afla primul de reducerile eSun.ro!x

Acasa | Despre eSun | Articole | Contacteaza-ne! Acum suntem cu tine si pe Facebook!

Nu aveti produse in lista de comparatie.

Cosmetice

Istoria Parfumurilor Eau De Cologne

Parfumuri | 2013-09-29

Istoria Parfumurilor Eau De Cologne

   Primul parfum Eau de Cologne a fost lansat in anul 1709 de Giovanni Maria Farina. Acesta a fost creat de catre italianul Maggiore Valle Vigezzo in anul 1708. Farina ii scria fratelui său Jean Baptiste : " Am găsit un parfum care-mi aduce aminte de narcise de munte și flori de portocal după ploaie. El a numit parfumul lui Eau de Cologne, in onoarea orașului său natal.

   Parfumul in afara de Eau de Cologne mai avea in denumirea sa si cifrele 4711, cifre ce reprezentau numarul de la stada magazinului si anume ”Glockengasse No. 4711”. Acesta a fost, de asemenea, dezvoltat si în secolul al 18-lea de către Wilhelm Mülhens și este unul dintre cele mai vechi parfumuri produs în lume.

   Eau de Cologne compus de Farina a fost  folosit  și livrat la aproape toate casele regale din Europa. Capacitatea sa de a produce un parfum constant omogen format din zeci de mono-esente a fost văzută ca o senzatie la momentul respectiv. La acea vreme, un singur flacon de acest “aqua mirabilis” ( apa minune ), costat jumătate din salariul anual al unui funcționar public. Când comerțul liber a fost înființat de francezi  în anul 1797, succesul de Eau de Cologne a determinat alți oameni de afaceri să-și vândă propriile lor parfumuri sub numele de Eau de Cologne. Formula parfumului a ramas si in zilele noastre secreta. Magazinul lui Giovanni Maria Farina de la Obenmarspforten deschis în anul 1709 este si astăzi cea mai veche fabrica de parfum din lume .

   In anul 1806, Jean Marie Joseph Farina, nepotul  lui Giovanni Maria Farina, a deschis o afacere de parfumerie in Paris, care mai târziu a fost vândut la Roger & Gallet. Compania detine acum drepturile Eau de Cologne. Inițial Eau de Cologne a fost vazuta ca un medicament ce avea puterea de a alunga ciuma bubonica .

   Napoleon Bonaparte era unul dintre cei mai mari  consumatori de Eau de Cologne, compusa doar din violeta, lunar folosea 8 litri.

Tag-uri: Istoria Parfumurilor, Istoria Eau De Cologne.


Contact

Adresa Str. Poieni nr.14
Sector 4, Bucuresti

Tel 0729.347.564

Informatii
Comanda si livrare
Servicii si suport
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor