Tine pasul cu noile tendinte si afla primul de reducerile eSun.ro!x

Acasa | Despre eSun | Articole | Contacteaza-ne! Acum suntem cu tine si pe Facebook!

Nu aveti produse in lista de comparatie.

Cosmetice

Guerlain Shalimar

Parfumuri | 2013-09-04

Guerlain Shalimar

    Shalimar, creat in mijlocul perioadei " Anilor Nebuni" de catre Jacques Guerlain, exprima chintesenta acestora, simbolizand exuberanta, exotismul si emanciparea femeii. O adiere de orientalism sufla deasupra lumii artelor: Josephine Baker, "zeita neagra", triumfa in Revue Negre. Charlestonul face furori. Arte neagra entuziasmeaza. Toate acestea corespund cu schimbarea de mentalitate. Este era femei baietoase. Doamnele, printre care Colette, Arletty, Mistinguett sau Coco Chanel, isi taie parul a la Jeanne a'Arc. Poarta rochii care le ascund formele: este faimoasa croiala "doamna fara corset", asa cum definea Arletty moda creata de Paul Poiret!

    Lucrarile de arta decorativa sunt expuse la Grand Palais incepand cu anul 1925 si, cu ocazia inaugurarii Expozitiei Internationale de Arta Decorativa, Casa Guerlain isi prezinta produsul reprezentativ: Shalimar. In ciuda acestei lansari cavarsitoare, femeile franceze nu adopta parfumul imediat; in schimb, majoritatea americancelor sofisticate il aleg rapid, dupa ce-l descopera, in timpul unei tranversari transatlantice, la doamna Raymond Guerlain, sotia celui care a conceput flaconul. Shalimar este prezentat la New York, inspirand un cantec cu acelasi nume, care il lanseaza definitiv in Statele Unite. Shalimar s-a nascut atunci cand genialul Jacques Guerlain a turnat cateva picaturi de vanilie de sinteza - etilvanilina - in Jicky, pentru a vedea ce se intampla.

    Numele de Shalimar, care inseamna "templu al iubiri" in limba sanscrita, provine de cel al gradinilor din Shalimar, situate in Casmir, si care au adapostit dragostea dintre imparatul Jahan si sotia lui favorita, Mumtaz Mahall. Dupa moartea prematura a iubitei sale sotii, imparatul Jahan i-a aferit acesteia drept mormant monumentalul Taj Mahal, situat langa Agra si construit intre anii 1631 si 1641. Impresionat de aceasta frumoasa poveste de dragoste, Jacques Guerlain a imaginat Shalimar ca pe un parfum creat de imparatul Jahan pentru iubita lui.

    Dupa o boare proaspata si racoroasa de bergamota, se face simtita forma ambrata cea mai intensa posibil. Acordul miezului de trandafir/iasomie nu face alceva decat sa conduca la notele orientale si vanilie, caracteristice efluviilor lasate de el (vanilie, opopanax, iris, rasina aromatica de styrax, paciuli, tamaie si boabe de tonka), cu aroma de caramel in lapte dulce si senzual. Shalimar este magistral de pudrat, de vanilat si de voluptos.

    Shalimar este un parfum cald si senzual, mangaietor si suav, care isi gaseste lacul perfect pe perioada iernii: ar fi o prea mare indrazneala sa fie utilizat vara, intr-atat de calde si de invaluitoare sunt notele lui. Din pacate, in unele cazuri, este folosit prea mult si intr-un mod nepotrivit. Dar ramane totusi un parfum fascinant si incantator pentru multe femei.

    Shalimar sugereaza misterul, dar isi asuma aspectul senzual. Shalimar se poarta cu foarte mare discretie, in versiunea apa de toaleta, ca pe a doua piele mangaietoare si matasoasa. Seara, insa, totul pare sa-i fie permis !

    Ghidul Parfumului Rebecca Veuillet-Gallot, Pro Editura si Tipografie

Tag-uri: Guerlain Shalimar, Parfum Shalimar.


Contact

Adresa Str. Poieni nr.14
Sector 4, Bucuresti

Tel 0729.347.564

Informatii
Comanda si livrare
Servicii si suport
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor