Tine pasul cu noile tendinte si afla primul de reducerile eSun.ro!x

Acasa | Despre eSun | Articole | Contacteaza-ne! Acum suntem cu tine si pe Facebook!

Nu aveti produse in lista de comparatie.

Cosmetice

Coco Chanel

Parfumuri | 2013-07-31

Coco Chanel

Coco Chanel s-a nascut intr-o familie modesta pe 19 august 1883, in Saumur, Franta. Numele sau adevarat este Gabrielle Chanel. Dupa moartea mamei sale, Gabrielle Chanel a petrecut sase ani intr-un orfelinat al bisericii catolice Abbaye d'Aubazine. Apoi frecveteaza doi ani la colegiul Notre-Dame la Moulins unde invata sa coasa.

La 18 ani se angajeaza in calitate de cantareata la Caffè Rotond. In aceeasi perioada isi gaseste un loc de munca intr-un magazin de stofe la Maison Grampayre. Dar continua sa cante la Caffè Rotond unde admiratorii o vor numi Coco. Unii spun ca numele ar veni de la o melodie pe care Chanel obisnuia sa o cante: Qui a vu Coco? si Ko-Ko-Ri-Ko. In jurul varstei de 25, Chanel a devenit amanta lui Etienne Balsan, mostenitor dintr-o dinastie din industria textila, care sa oferit sa o ajute sa inceapa o afacere cu palarii de dama in Paris.Primul magazin il deschide in anul 1909. Ea la parasit curand pe baronul Etienne Balsan pentru unul din prietenii lui, chiar mai bogat, Arthur "Boy" Capel.

In 1913 Coco Chanel deschide alte doua magazine la Deauville si Biarritz in Franta. In 1920 se lanseaza pe piata parfumurilor convinsa ca parfumurile pe baza de flori si mosc nu au viitor. Chimistul Ernest Beaux prepara o esenta sintetica pe baza de aldehide si zahar fermentat. Chimistul pregateste o gama intreaga de parfumuri care este atent examinata de Chanel. Parfumurile apar in niste sticlute numerotate de la 1 la 5 si de la 20 la 24. Stilista a ales doua parfumuri dar pana la urma a ramas numarul 5 caruia nu i-a schimbat numele. Numele Chanel N°5 a fost un soc in acea epoca in care parfumurile aveau nume imaginare si fantastice. Socul mai mare a fost insa confectia sticlei, nonconformista, o sticla dreptunghiulara de cristal transparent. In scurt timp Chanel N°5 devine parfumul cel mai vandut in lume. Coco Chanel a creat si alte parfumuri: Cuir de Russie, Gardenia si N° 22.

Coco Chanel(2)

Tot in anul 1920 incepe o alta relatie cu ducele de Westminster, unul dintre cei mai bogati oameni din aceea perioada. A fost ceruta in casatorie de catre duce iar raspunsul la aceasta cerere a fost: "Au fost mai multe ducese de Westminster, dar exista o singura Chanel!"

In anul 1926 iese pe piata "petit noir", mica rochie neagra considerata piesa cea mai importanta din istoria imbracamintei. In anul 1932 lanseaza o linie de bijuterii bazata in principal pe diamante, realizata in colaborare cu contele Etienne de Beaumont si cu ducele Fulco de Ventura. In acel moment, Chanel a atins apogeul notorietatii sale, atelierele ei ofereau munca unor 4000 de persoane, iar vanzarile hainelor sale au ajuns la circa 28 de mii de modele pe an.

Criza economica internationala din 1930 a avut un impact negativ asupra companiei sale, a fost izbucnirea al II-lea razboi mondial, care a condus la inchidrea afacerei. Ea a concediat muncitori si a inchis magazinele.

Coco Chanel(3)

La varsta de 70 de ani, Chanel a facut o revenire triumfala la lumea modei. Descopera pe tanarul stilistul Christian Dior care a pus monopol pe scena modei din acea vreme. Revine in afaceri cu Pierre iar pe 5 februarie 1954, in Rue Cambon 31, prezinta o noua colectie bazata pe stilul anilor '20. Presa nu ii este de mare ajutor prezentand colectia sa drept un mare esec. Cu ajutorul presei americane, stilista a revenit in numai doua sezoane creand o capodopera: "tailleur"-ul.

Coco Chanel a murit pe 10 ianuarie 1971, la apartamentul ei din hotelul Ritz. Un pic mai mult de un deceniu dupa moartea ei, designerul Karl Lagerfeld a preluat conducerea companiei Chanel. Astazi, compania ei, continua sa prospere si sa produca sute de milioane in vanzari in fiecare an.

Chanel a creat o adevarata revolutie in lumea modei cu moda ei simpla si eleganta. Ea a fost unul dintre primii designeri care a introds pantaloni pentru femei. Asa cum a spus odata Chanel: " lux-ul trebuie sa fie confortabil, altfel nu este lux.". In prezent casa de moda este condusa de Alain Wertheimer si Gerard Wertheimer, nepotii lui Pierre Wertheimer, partener de afaceri cu Chanel.

Chanel N°5  Christian Dior  Chanel

Tag-uri: Gabrielle Chanel.


Contact

Adresa Str. Poieni nr.14
Sector 4, Bucuresti

Tel 0729.347.564

Informatii
Comanda si livrare
Servicii si suport
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor